browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Oppo N1 – революционен китайски смартфон с въртяща се камера

Posted by on 21.10.2013

Поредният китайски играч с претенции за парче от пазара

 

Късно вчера китайската компания Oppo представи своя водещ смартфон – N1, който моментално се позиционира в най-високия клас мобилни устройства, като най-отличителният му белег е, може би, мощната въртяща се камера.

 

N1 е огромен смартфон с 5,9-инчов Full HD дисплей с резолюция 1920 х 1080 пиксела. Телефонът е оборудван с бърз четириядрен процесор с тактова честота от 1,7-гигахерца, 2 GB RAM памет и 16 или 32 GB вътрешна памет – всичко, което можете да очаквате от подобно устройство.

Връщаме се към въртящата камера на Oppo N1, която определено е елемент, на който всички големи производители на смартфони трябва да обърнат внимание. Камерата e 13-мегапикселова с CMOS сензор, обектив f/2.0 с шест лещи и двойна светодиодна светкавица и може да се върти на 206 градуса, така че да застава както на гърба на телефона, така и на лицето.

Нововъведенията в Oppo N1 обаче не се изчерпват с революционната камера. Смартфонът разполага и със сензорен гръб, който оптимизира използването на устройството с една ръка. С помощта на чувствителния на допир гръб ще можете да изпълнявате няколко основни функции, сред които скролиране и заснемане на снимки.

Операционната система, под която работи Oppo N1, е Android 4.2 на Google с OPPO Color потребителски интерфейс. Интересното по темата с операционната система е фактът, че N1 ще се предлага и в ограничена серия, която да работи под гъвкавата преработка на Android – CyanogenMod.

Като недостатък на N1 може да се открои единствено липсата на LTE свързаност от четвърто поколение, която обаче тепърва навлиза в страни като нашата. Смартфонът ще се предлага в бял цвят и ще се появи на китайския пазар в средата на октомври, а на международния и при нас може да се очаква до края на годината.

 

 Можете да видите и други подобни интересни предложения на нашия онлайн магазин като кликнете с мишката върху този текст !

 

 

 

Comments are closed.