browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Плажният дневник на една кифла

Posted by on 04.07.2011

от Ина Герджикова

10 часа

Мило дневниче! Днес е първият ми ден на морето! Много се вълнувам, точно пристигам на плажа. Сигурна съм, че днес ще срещна мъжа на живота си! Да видим дали не съм забравила нещо: кърпа за плаж, кърпа за коса, плажно масло 20, 25, 35 фактор, списания, шал за плажа, шал за капана, бански с динен десен, бански с леопардов десен, несесерче за оправяне на нокти, „11 минути“ на Паулу Коелю, мтелския ми телефон, вивателския ми телефон, кръстословици, четка за коса, червило, спирала, карти за белот, джапанки за капана, джапанки за плажа, надуваема топка, надуваем дюшек… какво, какво още? Е, щом съм го забравила, значи не ми трябва…

10:45 часа

Мило дневниче, сега се настаних! Понеже предишният път като дойдох нямаше много хора, затова изчаках да дойдат повече и да пристигна отново подобаващо на плажа. Прекалено добре изглеждам, за да пристигна първа. Програмата е следната – печене и оглеждане за мъжа на живота ми! Целувки! ПС: Леле, колко трудно се ходи с токчета по пясъка!

11:00 часа

Някакъв тъпунгер ми каза, че трябва да платя 30 лева за шезлонга. Предложих му да ме черпи една мастика, както съм гледала по телевизията, че става, но не щя. Казах му, че съм прекалено известна, за да плащам шезлонг и той ме накара да се преместя… нищо, и от трета линия виждам идеално пътя на пичовете по вълните – все пак имаме мисия!

11:15 часа

Мило дневниче, защо има толкова много пясък на плажа? Ноктопластиката ми е съсипана!

11:30 часа

Скучно ми е… няма готини мъже засега, само някакви загорели гларуси, които и по едно мохито не искат да черпят… Преоблякох си банския, сега съм с новичкия с леопардовата щампа… баси мацката съм!

12:00 часа

Гладна съм, а в капана има само просташка цаца…

12:05 часа

Добре де, ще ям цаца…

12:43 часа

Мило дневниче! Време е да се захвана за работа! Изправих се и започнах да се мажа с плажно мляко бавно, оглеждайки се за Него да ми намаже гърба. На шезлонга до мен обаче са някакво шумно семейство с ревящи деца, а от другата страна – някакви тийнейджъри, които ми зяпат циците… Още няма следа от Единствения…

13:00 часа

Изкъпах се – има щипалки. Реших да играя по-сериозно и да си сваля горнището. Един сладур ме покани да играем волейол, ама не мога да скачам заради силикона, да не говорим, че не мога да седя прекалено дълго на слънце заради фотоепилацията… Казах му да ме адне във Фейсбук, ама май ще го игнорна…

14:45 часа

Къде си, къде си, Ромео… Скучно ми е! Говорих с Цуци, Муци, Чочи, Шоши, Бубето и Мими… Много ми липсват, мило дневниче! Жалко, че нямам повече безплатни минути…

15:00 часа

Сканирах целия плаж, мило дневниче… Няма мъже за мен… Спасителят дойде да се запознаем и ме вика в бунгалото си, простак такъв… Жорето от Нова Загора пък ми вика да ходим на водно колело… ще видим.

15:30 часа

Мисля, че го срещнах! Мина покрай мен и продължи в посока черното Бентли на паркинга! Ох, влюбена съм! Ще отида да се запозная с него!

15:45 часа

Оу, Цецо се казва! Питах го дали не иска да отидем на „Какао“ тази вечер и той каза – може и че ще мине след малко край шезлонга ми да се разберем! Йей! Мисля, че съм го виждала в „Син Сити“. А може и в списание. Сигурна съм, че ми е познат.

16:30 часа

Задрямала съм… дано не съм Го изпуснала. И добре, че не изгорях – месеците солариум си струваха…

17:00 часа

Още Го няма. Знам, че ще дойде. Представям си как сме на „Какао“ и той поръчва шампанско и аз съм с онази рокля с голямото деколте и после се целуваме и се снимаме… И после ще се пренеса у тях, като се приберем в София, де… и ще карам Бентлито му… И ще пишат за нас в жълтите вестници… И ще се снимам за Плейбой… Може да започна да пея, и без това имам силкон вече от тати за бала… И ще ходим по кафета…И в мола… И… И… Ох, нямам търпение!

18:00 часа

Мило дневниче… Цецо го няма никакъв! Дано не му се е случило нещо… Спасителят пак ме пита за бунгалото, смотаняк…

18:30 часа

Цецо си тръгна с някаква Николета Лозанова без „Здрасти“, без „Чао“ – не мога да повярвам! Глупак! Как можа да остави нашето бъдеще просто така, общия ни живот, планове. Ами ако имахме дете? А ако живеехме заедно?! Добре, че се отървах от него навреме… Но съм съсипана. Защо не съм аз?! Нях!

19:00 часа

Тръгвам си. Отиваме с Ники към бунгалото му… много съм нещастна и се напих с мастика.Трябва да си повдигна самочувствието… И утре е ден – един прекрасен ден да срещна мъжа на живота си!

Ден 2

8:30 ч.

Мило дневниче! Много се вълнувам, днес ще дойде Лилито ми, най-добрата ми приятелка на целия свят! И без това ми писна да съм сама на море… оказа се, че е много трудно да срещнеш мъжа на живота си, когато е пълно със загорели простаци и натокани кифли. Не знам за какви се мислят с тези гигантски, евтини силикони… Нищо! Прекалено съм красива, за да се сравнявам с тях! Не могат да ми стъпят ни на ноктопластиката, ни на акъла!

9:30 ч.

Посрещнах Лилито и ще ходим на плаж. Тя е много умна, мило дневниче, сети се да се наточим много за плажа и затова намерихме един фризьорски салон наблизо и ще си направим косите сега. Дано имат специалната маша, че да ми направят „вафлички“, а Лилито вика, че букли иска.

11:00 ч.

Целувки от плажа, мило дневниче! Съжалявам, че пиша толкова рядко, но докато дойдем и се настаним… А и се забавляваме страхотно!!! Направиха ни косите – много се харесвам, само че много скъпо, бе… 60 лева за „вафлички“. Взехме си шезлонг за 30 лева, защото така или иначе скоро ще срещнем Нашите мъже и ще се оставим на тяхната грижа, така казва Лилето.

13:30 ч.

Много е трудно, мило дневниче, за две момичета да са сами на море L Бяхме в пицарията, оглеждахме се първо дали някой няма да ни покани на своята маса… тц… трябва да има отделен плаж за такива мацки като нас и за Нашите мъже, не разбирам защо трябва да се месим с простолюдието… Седнахме след 10 минути, после 1 час чакахме две шопски салати… направо ме сви корема от глад… после сметката, отново много пари искат. Лили им каза, че сме певици на Пайнер, дали няма намаление, но злобната сервитьорка нищо не каза – завижда.

16:00 ч.

Имахме прекрасен следобед, дневниче! Купонът вече започна! Изпих 3 мохитота, че Лили каза, че е просташко да пием мастика. Разхождахме се по плажа, всички ни заглеждат, а ние се правим на недостъпни – така де, да не сме някакви лесни, все пак искаме да се влюбим наистина… Може да е защото се сетихме да си сложим еднакви бански – страшни сме тупалки! Добрата новина е, че Лилито каза, че видяла Тони Стораро на един шезлонг – трябва да се запознаем с него! Ами да, навсякъде има плакати, че ще пее! Ако се сприятелим с Тони, може да ни покани на участието си довечера, ще танцуваме много и ще се запознаем с пичове, ще ни черпят, а кой знае – може и да се снимаме в някой негов клип? Йей! Много се вълнувам!

20:10 ч.

Пих вода от чешмата, Лилито каза, че какво може да й има на една вода от чешмата… ама малко ме боли корема сега… дано не ми идва точно на морето, че не знам! Ще хапнем дюнери, че не ни се дават пак толкова пари в онази пицария…

21:00 ч.

Мило дневниче, пиша от дискотеката!!! Много се натокахме, направо не се издържа. Сервитьорката ни искаше 120 лева за маса с бутилка уиски или водка, Лилито й каза, че чакаме Нашите мъже и по-добре на бара да изчакаме – хихи! Но тази кифла ни даде едно столче само, другите били резервирани… не стига, че платихме вход, а и едно столче ни даде – завижда.

22:30 ч.

Тони пее, ние танцуваме тук на бара. Скоро ще си изпълни хита за сладураните, които сме ние тотално и Лилито вика да се целуваме. Пием някакви сладки шотове, не знам какво има в тях, но са вкусни! Всички мъже ни заглеждат, а ние си сканираме от бара – все пак не искаме някакви навлеци да ни се лепнат и готините мъже да не дойдат заради тях…

23:00 ч.

С Лилето се целувахме! Аууу какви смее!!! Ей сега и Тони ще ни поздрави сигурно по микрофона!

23:05 ч.

Някакви други кифли видяха от нас и те се целуваха… Много тъпо. Пием още шотове, защото не искаме да ни бъркат с тези… мърли…

23:30 ч.

ВИДЯХГО! ВидяхговидяхговидяхГО! Мило дневничеее!!! Ето го моя мъж! Облечен е целия в бяло… един мускулест такъв. Пуши пура в близкото сепаре! А не като онзи пършив Цецо от вчера!!! Знаех си, че ще срещна любовта на живота си наистина! Чакай да кажа на Лилито!

23:40 ч.

Дневниче… Лили… тя… отиде при моя човек…

23:45 ч.

Сама съм на бара. Лиляна е при Моя мъж и се смеят.

23:50 ч.

Ей сега ще се разправя с тази кифла!!!

00:00 ч.

Охраната ни изхвърли… Не може да стане по-лошо! Отидох при „най-добрата ми приятелка“ и й вдигнах скандал. Тя ми показа среден пръст и каза, че съм пияна и после ще се разправяме. Тогава и отпрах екстенжъните на тази предателка мръсна, че да я види пичът що за стока е!!! После тя ми скъса любимото потниче! Аз пък успях да я одера, тя разля всичко по масата… и така охраната ни изхвърли! Отивам пак в бунгалото на спасителя, че не искам да спя с тази кучка на едно място…

00:15 ч.

Браво бе, заключено е! Чувам пъшкане отвътре… вече няма как да е по-зле… а? Къде ми е портмонето!?

Ден Трети….

9:00 ч.

Мило дневниче! Не се притеснявай за мен, аз съм добре! Днес е третият ми ден на морето. Добрата новина е, че портмонето ми се намери (и слава Богу! Толкова много снимки имаше в него!)… лошата – нямаше ги парите. Сега чакам бате да ми прати запис, че не може без пари на море, колкото и тузари, които искат да черпят да има.

9:30 ч.

Мисля, че днес някой има да се извини. Отиваме на кафе с Лилето да поговорим…

10:30 ч.

Оправихме се с Лилето, мило дневниче! Много се радвам да си имам най-добрата приятелка отново! Онзи от дискотеката се оказал пълен задник – казал й на сутринта да си вземе колкото пари иска от портфейла му и да се пръждосва… представяш ли си!!! Че тя да не е някаква уличница!… Не трябва така да говоря, ама съм благодарна на Лили, че ме спаси от него. Сега отиваме на плаж отново. P.S: Благодаря ти, че те има, мило дневниче!

10:45

Мило дневниче, Лилито е най-страхотната приятелка на света!!! Аз й казах, че са ми откраднали парите и нямам за плаж. Тогава тя пък ми призна, че все пак взела от портфейла на оня задник няколко стотака и да не се притеснявам. Ей това е истинска приятелка! Цунках я толкова дълго и сладко, че някакъв сервитьор в бистрото, пред което бяхме, се спъна и обърна една маса заедно с клиентите на тротоара. Простак!…

11:00 ч.

Мило дневниче! Целувки от плажа! Сега се печем – трябва да имаме идеален тен все пак, за да се срещнем с Нашите мъже. Нищо особено – къпахме се, някакви студентчета ни викаха да играем белот, но ние отказахме – Лилето каза, че е просташко. Леко ни е скучно… но то пък не може само купон, трябва и малко почивка! Сега си мисля, че сме точно като Парис Хилтън и Никол Ричи – мнооого сме яки!

12:30 ч.

Уааааау! Какви новини имам само! Никога няма да ми повярваш, дневниче!!! Запознах се с Митко в капана. Много е готин! Каза, че е продуцент по принцип, но тъй като съм много интересна и красива, предложи да ми стане личен PR! Каза, че познава и Евгени Минчев и хора в Пайнер и… точните му думи „Мога да позная звезда, когато видя такава!“ Леле! Най-накрая! Толкова труд, усилия, нерви… но не спрях да вярвам и ето – съвсем скоро ще стана известна! А когато стана известна, знам че ще срещна Мъжа на живота си! Знам го! Оххх, колко съм щастлива! Нямам търпение да кажа на Лилето… А… Още по-добри новини! Лилето пък в това време се запознала с някакъв футболист! Прекрасно – днес, мило дневниче, ни е щастливият ден!

13:00 ч.

Преместих си кърпата при Митко, за да планираме кариерата ми, както той каза – няма повече някакви Златки-патки да излизат по кориците вместо мен – това време било свършило. Митко много си разбира от работата, мило дневниче! Запозна ме с неговите приятели – и те са PR-и, много млади и готини момчета – може някой от тях да стане PR и на Лилето, трябва да питам. Ето – от 1 час имам PR и вече усещам как кариерата ми върви нагоре, как не съм се сетила по-рано??

13:30 ч.

С Митко решихме, че ще направим фотосесия на плажа днес, за да може още тази вечер да пусне снимките във Facebook и неговите влиятелни приятели да ме видят и да започнат да се борят за мен и да предлагат да се снимам я в реклами, я в клипове, пък може и да пропея – Митко каза, че и тези от Пайнер не можели в началото, ама ги научили. Голяма съм късметлийка, мило дневниче, че от целия плаж успях да го срещна и той да избере мен!

13:35 ч.

Ще ми правят фотосесия, лалалала! Ще позирам и ще съм секси, тиририри! Ще стана известна!!! Истинска фотосесия с фотографи, гримьори, фризьори, асистенти… Дано Лилето не се обиди, все пак цялото внимание ще дойде към мен. Дано нейният футболист не се влюби в мен, че пак да си имаме неприятности. Пък ако ли да – можеш ли да му се сърдиш, все пак и аз съм звезда!

13:45 ч.

Сетих се – ще питам Митко дали не може да се снимам в някой филм, той ще може да го уреди това 100% – каза, че много известни хора, нямало да споменава имена, му дължали услуги… така че сигурно ще стане!

14:00 ч.

Мило дневниче! Много е уморително да се работи по цял ден, когато си на море :( Сега ще поспя малко, после още работа… баси на почивка ли съм или на работа! Кариерата изисква жертви! P.S: Казах на Митко за филма и той каза, че няма проблем – сега щял да провери дали има главна актриса за „Мисия Лондон 2″. Йеее!!!

15:30 ч.

Отивам на фотосесия сега, мило дневниче! Бързам, така че набързо – толкова се вълнувам, че сънувах мен и Лилето като се върнем – как аз съм известна певица и/или актриса и/или модел, а тя е футболна съпруга, мъжа й рита в „Манчестър“. И всичко е като в доброто старо време – пием си кафенца, пазаруваме си заедно, караме много яки коли и сме много щастливи! Мило дневниче, мечтите ни се сбъдват… разбира се, след много, много труд!

16:00 ч.

Мило дневниче, Митко каза, че не трябва да губим време да чакаме всички гримьори, фризьори, фотографи, асистенти – сигурно щяло да отнеме часове да дойдат и ще изпуснем добрата светлина. Затова ще ме снима с неговия фотоапарат и ще се престорим, че снимките са папарашки. Идеята е как уж той ме е хванал на плажа да влизам във водата с бански и после да излизам – без. Много е умен този Митко,бе ей! Страшен PR и е толкова млад, представяш ли си като стане на 30-35 сигурно ще се бият, за да им е PR, ама нъц! Каза и да се правя, че не го виждам. Добре започваме!

18:00 ч.

Много съм уморена! Влязох и излязох от морето 100 пъти докато направим добри кадри. Митко каза, че съм много фотогенична и като нищо да ме извикат в „Биг Брадър“ веднага щом видят снимките. Каза, че ще говори с тях за мое собствено риалити! Днес беше прекрасен ден, мило дневниче, толкова много работа и такъв обрат в кариерата ми! Сега Митко щял да покаже на колегите си PR-и снимките за мнение и после веднага да ги прати в „Блясък“! Трябва да видя Лилето, че като започне да пътува по чужбина с мъжа си, много ще ми липсва, мило дневниче!

18:30 ч.

Дневниче! Лилито плаче на бара… Много ми е мъчно! Напила се е много. Футболистът я бил излъгал. Не бил футболист, а смятал да се пробва, иначе ритал зад блока. И не карал Мерцедес, а смотан Голф. Завел я в бунгалото си, изчукал я и чак после й признал истината. Измамил я е, за да се възползва от доброто й сърце, дневниче! Такива са мъжете… Не й върви на Лилито, много тъжно… Дано Митко може да й стане PR и на нея, че да се разведри.

19:00 ч.

Исках да питам Митко дали може да стане PR и на Лилето, но не мога да го намеря никъде… Чакай да му звънна.

19:01 ч.

Вдига някаква жена… каза, че Митко на този телефон няма. Много странно – сигурна съм, че това е номера, защото го записах и в дневничето си за всеки случай… Нищо, ще пробвам на този в офиса му – стават грешки…

19:02 ч.

Пак грешка! Ама голяма съм патка – какво съм записала… Дай да видя във Facebook, той е толкова известен, че сигурно ще го има…

19:03 ч.

Митко, Митко, Митко… Мисли, момиче… бе как му беше фамилията!?!? Да! Иванов.

20:00 ч.

Мило дневниче… прегледах всички 1100 човека на име Димитър Иванов във Facebook и го няма… Как така, ами сега?!

20:02ч.

Дневниче… Лили е много пияна, вече говори глупости! Каза, че Митко ме бил излъгал само за да ме снима гола! Каква простотия само! Каза, че приятелите му не били никакви PR-и, а цял следобед седяли до нея в капана и се смяли каква съм патка… Трябва да й спрем пиенето на Лили, мило дневниче… Ама може ли да я обвинява човек – тя зарязана, аз – известна. Завижда… Както и да е – ще видим къде ще ходим утре на плаж, че утре вече ще съм прекалено известна… PS: Ооо, да не забравя да кажа на Митко да ми наеме охрана.

Четвърти ден…

10:00 ч.

Мило дневниче! Как си ти? Аз съм добре – сега седнахме с Лилето точно на плажа и решихме, че трябва да си направим план. Толкова много за вършене, толкова малко време… Ех! Трябва да се организираме някакси, казва Лилето, ако искаме да срещнем мъже. Сега мислим какво да правим – ако имаш идеи – кажи ни.

10:15 ч.

Забравих да ти кажа, че от Митко и следа няма – сигурно е бързал да се прибере за София, че да работи по кариерата ми и не е искал да ми прекъсва почивката – все пак ще имам нужда от нея, след като ще съм толкова заета като се върна… На Лилето й беше малко неудобно, че така се напи и ми говори глупости снощи, но сега много се радва за мен – даже си представяхме какво ще кажа като отида на гости в шоуто на Слави! Ах… ама да се съсредоточим – план, трябва ни план.

10:45 ч.

Суууупер идея! Лилето има гениален план – вика да си вземем надуваем дюшек и да влезем във водата с него! Хем ще се печем, хем ще сме на хладно и ще се запознаем с момчета с хубави тела… еххх! Не знам от морето ли е, дневниче, от какво, ама адски ми се иска да съм в прегръдките на силен мъж с идеален тен, леле каква съм… палавница, хихи!

11:30 ч.

Взехме дюшек и досега го надувахме… ох, останах без дъх. Лили вика да надувам дюшека бавно, а тя ще се оглежда безпомощно, за да дойде някой мъж да ни помогне… да, ама докато дойде, аз го надух. Малко ми се зави свят, та решихме да ударим по една мента със спрайт, за да се освежим преди да влезем в морето.

11:50 ч.

Юхууу от морето, дневничеее!!! С Лилето влязохме в морето бавно, за да може всички да ни огледат… Истински спасителки на плажа сме, ей! Сега се редуваме коя да лежи на дюшека, коя да го бута. Има много хора на вълните, още никой не е дошъл да се запознае с нас.

12:10 ч.

Дневниче, помощ!!! Някакво течение ли какво ни дърпа към другия край на залива… Брегът е толкова далеч! Страх ме е, има ужасно много медузи… Кой знае какви същества има още! Но сме смели с Лилето и двете ритаме колкото се може по-бързо. Ако ме опари медуза и нещо се случи с мен, да знаеш че те обичам!!! Ужасно ще е да умра толкова млада… точно сега като станах известна!!!

12:13 ч.

Аааааа!!! Докосна ме медузаааа!!!

12:14 ч.

Оффф, найлоново пликче било – изкарах си ангелите…

12:30 ч.

Мило дневниче, наближаваме брега! Слава Богу! Много се уплашихме с Лилето… дори тя каза, че май е видяла бялата светлина… но може и да е слънчасала – пълен Сървайвър беше това нашето. Нищо, ще вървим пеша по плажа, че ни е страх да се връщаме с тъпия дюшек.

12:45 ч.

ОБОЖЕГОСПОДИ!!! Ма къв е тоя плаж, тук е пълно с голи хора! Нудисти… Днес е много странен ден, мило дневниче! Защо се събличат чисто голи, не мога да ти кажа. Аз цяла година ходя на солариум, за да имам тена, който имам, ходя на фитнес, пазя диети, ходя на фризьор, маникюр, а те просто си се излагат на слънце с паласките и тлъстините – луди хора, бррр! Още едно доказателство, че с Лиленцето сме най-готините!

13:30 ч.

Хелоу от плажния бар! Всичко е добре, когато свършва добре, казал го е някой известен, все пак. Стига толкова плаж за днес – слънцето и без това е вредно. Седнахме на една лежанка с балдахин. Сега пием маргарити и си танцуваме, така лекичко, че да не изглеждаме като някакви загорели кифли, които се чудят кой да ги оправи… Толкова ни е гот с Лилето, че не ни трябват мъже! Наздраве, мило дневниче!

15:00 ч.

Кана маргарита за втора маса, моля! Хихи!

15:30 ч.

Ще ходиме на яхта, ще ходиме на яхта!!! Неизбежно беше готините мъже да се влюбят в нас! Сега дойдоха двама сладури при нас, изобщо не досаждаха. Едни такива мускулести, много секси… Та, утре са наели яхта и ни предложиха да отидем с тях на разходка! Много се вълнувам! Видя ли, видя ли! След всички глупости днес най-сетне да ни се случи нещо прекрасно!

16:00 ч.

Много съм щастлива, мило дневниче! Утре ще ходим на яхта, ще пием шампанско и ще е като по филмите! Вече ни виждам с Лилето как се печем на носа на яхтата, а сервитьорите ни носят коктейли, мъжете ни масажират, докато вълните се плискат от скоростта на яхтата… Заслужаваме го след всичко! А сега отиваме да поспим, че много маргарити ни дойдоха…

20:00 ч.

Дневниче!!! Лилито има най-щурия план! Ето как ще се запознаем с готини мъже! Как не се сетихме по-рано! Нощно къпане! Идеята е да седнем в бара, да си набележим готини мъже и после едната от нас да каже на другата на висок глас: „Ох, колко ми е горещо! Хайде на нощно къпане!“ и тогава те няма да устоят и ще питат дали могат да дойдат с нас, ние ще се почудим, ще им кажем изрично, че не сме някакви лесни и после веселба, хотела, гореща нощ и нови гаджета! Гениален план!

22:00 ч.

В бара сме, много е шумно, пълно е с народ!

22:15 ч.

Ето ги пичовете – 4-5 са на една маса, с прилепнали бели тениски – много яки, има избор! Започваме с плана.

22:30 ч.

Казах на Лилето два пъти високо, че ми е горещо и хайде на нощно къпане – тайната реплика. Музиката е много силна обаче. Лили вика, че сигурно не са някакви загорелници да се бутат веднага да идват с нас, а ще дойдат след малко и ще се направят, че случайно сме се засекли! Много е хитра Лили, добре че сме заедно!

22:45 ч.

На плажа сме! Събличаме се и след малко хоп във водата! Момчетата сигурно всеки момент ще дойдат – ще ги викнем във водата при нас, те ще кажат, че нямат бански, ние ще кажем, че не им трябват… леле какви сме палавници само!

23:00 ч.

Водата беше топла на влизане, ама започна да ми става леко студено вече… Още ги няма момчетата, сигурно са ги забавили със сметката. Лиле, виж май идват! Ох, сърцето ми ще изскочи!

23:05 ч.

Не бяха те… но пък водните колела нещо подозрително се клатят… Студено ми е и пръстите ми се набръчкаха, ще кажа на Лилето да излизаме… трябва да помислим за нов план май.

23:10ч.

Дневниче!!!… Къде са ни дрехите????!

Ден 5-ти…

8:00

Мило дневниче… имахме най-кошмарната вечер в живота си! Още ми треперят ръцете, почти не съм спала… но пък праснах 2 валериана, та реших да ти разкажа какво се случи, че да ми олекне на душата преди да отидем на разходката с яхта… Нощно къпане – никога повече!

Вчера направихме това тъпо нощно къпане, уж да чакаме готините мъже да дойдат с нас… И ни откраднаха дрехите, дневниче! Представяш ли си?!?! Излизаме с Лилето от водата и дрехите ни ги няма… Търсихме по целия плаж, но нищо… добре, че се бяхме сетили да заровим чантичките си в пясъка, та поне парите, ключовете и готиното ми балсамче за устни с вкус на малини са спасени…

Та, седим на плажа с Лилето, само по прашки и чантички и се чудим как да се приберем. Чувствахме се ужасно, мило дневниче, за малко щях да се разплача! Намерихме един вестник и загубен детски пояс… та срам, не срам се покрихме и тръгнахме. Лилето каза, че трябва да вървим все едно нищо не се е случило, защото иначе ще ни видят и ще ни се смеят, а ако си ходим спокойно няма да ни обърнат внимание. Излязохме на крайбрежната и тръгнахме – аз увита с вестника, а Лилето – с пояса… Ох, пак се разтреперах… ще ти пиша след малко…

9:30

Ето ме пак, дневниче! Срещата ни с пичовете с яхтата е в 10:30… Лилето спи още – нека си почива, че много емоции ни дойдоха… Та вчера, тръгваме по крайбрежната спокойни, все едно всичко е наред. Някакви простаци ни подвикваха, но ние ги игнорирахме. Наближихме най-модната дискотека в момента, когато чухме диджеят да казва на микрофона, че… ВСЕКИ МОМЕНТ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЯВЯТ СОБСТВЕНИЧКИТЕ НА ДРЕХИТЕ, КОИТО ШЕГАДЖИИ ДОНЕСЛИ ОТ ПЛАЖА!!!… Лилето ме стисна за ръката и продължихме бавно да вървим… когато… дневниче… той каза „А, ето ги и тях!“. Цялото заведение ни гледаше, хората ни се смееха… изведнъж Лилето ме дръпна да бягаме – хвърлихме пояси, вестници и тичахме с всичка сила до квартирата без да се обръщаме. Да, с токчетата… Кошмарна нощ – мисля да се напия днес, да си забия мъж и да забравя, че се е случило…

10:00

Добри новини! В хороскопа ми днес пише, че „денят ще премине в положителни емоции… не е изключено свободните от вас да срещнат любовта на живота си, в лицето на представители на Раци или Близнаци“. Ето още: „Марс ще ви дари с мъж в третия дом или в трети негов дом – това може да е яхта, круиз, ледник или дори морж. Няма да си намерите обаче 5 лв.“  Това не го разбрах, ама мъж и яхта разбирам – след малко ще се сбъдне и ми дреме, че няма да си намеря 5 лева! Вече усещам положителната енергия от звездите. В хороскопа на Лилето пък пише да пази здравето си днес и най-вече главата – тъпо. Дали всички, които са същата зодия като Лилето трябва да си пазят главата днес… ПС: Трябва веднага да разбера момчетата какви зодии са… кой знае 😉

10:25

Чакаме момчетата пред баничарницата, както се разбрахме вчера… Предложих на Лилето да хапнем по баничка с айрян и тя ми се развика какво са щяли да си помислят за нас момчетата, ако ни видят да ядем това… Ама аз съм гладна и си взех една кифла с мармалад пък. Мило дневниче… дано не са ни видяли вчера… Добре, че сме с големите си очила, че да не ни разпозванат хората. Ето го недостатъка на славата – тя тежи…

10:35

Ето ги – наближават. Колата им изглежда скъпа, това винаги е добър знак. А… някакво Ауди… Хм, с две врати – това нали означава, че е спортно, нали?

10:45

Пътуваме към пристанището! Прекрасно е, мило дневниче! И най-вече, защото ще срещна любовта на живота си днес, най-сетне! Рак или Близнак!

11:00

Вървим към яхтата! Минаваме покрай супер луксозни яхти… Един ден, мило дневниче, сигурна съм, че моят мъж ще има такава. С белите платна, парапетчетата, със собствен капитан и някой, който работи това да ми сипва шампанско – хихи!

11:13

Подминахме вече скъпите яхти, къде може да е тази… сигурно е супер скъпа и е отделно от останалите комерсиални лодчици… Сигурно с охрана.

11:20

Ъ? Какво е това? Това не е яхта…

11:23

Яхта било, казват момчетата. Платноходна яхта, казват. Супер малка лодчица с платна. Даже мотор няма. Мило дневниче, няма да крия от теб, че отново съм ужасно разочарована… Остави това, но и момчетата са Везни и Овен… нищо общо… Сега ще говорим с Лилето какво да правим и ще ти пиша пак.

11:30

Еми ще отидем все пак… и без това малко ни е срам да отидем на плажа днес, където може да ни разпознаят хората от дискотеката. Пак ми стана гадно… както и да е… в София обаче ще кажа, че си е било истинска яхта… Което е факт на практика.

11:35

Тръгнахме. Момчетата са напазарували някакви банички за из път, а също и водка, за да е весело. На нас още не ни е весело, но пък какво – на море сме, може да го пробвам този русия. После ще разказвам, че съм правила секс на яхта – е, какво – вярно си е!

12:00

Привет от открито море, мило дневниче! Русият ме сваля много сериозно, този Овена. Не знам дали имам добро съвпадение с него, но съм чувала, че ако веднъж се събереш с Овен са много верни… ама май били скучни любовници… Лилето казва, че Везните обичали игрички – така че щяла да си поиграе с нейния, само малко да й размине, че й е лошо…

12:30

Пием водка и се печем с русия… Само че на Лили й е все по-лошо. Или е слънчасала, или е морка болест… чакай… повръща…

13:00

Сложихме Лилето да си легне в каютата долу. Много е тясно и мърляво, но при положение, че й е толкова зле и повръща, по-добре в каютата, отколкото на слънце. Везните остана при нея да я наглежда, каза.

13:30

Сега е идеалният момент да направя нещо щуро. Мисля да забия русия и да правим секс на яхтата. Като в Титаник, ама по-палаво – хихихи!!!

13:45

Мило дневниче! Започва да става горещо… Гледам вълничките как се плискат в яхтата! Ехааа… добре, че няма папараци! Леле, като се прибера колко имам да разказвам…

14:00

Мило дневниче… защо казах като в Титаник… сама предизвиках съдбата… С русия се разгорещихме, тя започна много силно да се клати… и… се обърна. Гътна се на една страна тъпото корито и чакаме някой да ни спаси сега… Добре, че всички са добре… Добрата новина е, че Лилето не повръща вече…

18:00

На брега сме и всички са добре! С Лилито се прибираме по крайбрежната, ужасно сме изтощени, целите сме мокри… Ето, минаваме покрай дискотеката от вчера. Чувам гласа на диджея на микрофона: „Ето я и победителката в нашия конкурс! Ела тук, момиче! Да, да, да – ти! Ела, ела насам“… мисля, че сочи нас с Лилето… Я да видим…

18:10

Мило дневниче! Диджеят продължава да ни вика към него, казва че съм победителка в някакъв конкурс, даже не знам какъв… Лилето забързва крачка – какво ли си е наумила тази кокошка??

18:12

С Лилето стигнахме едновременно и хванахме едновременно бутилка шампанско. Диджеят каза „честито на победителката“ и пусна музика. Не разбрахме коя е имал предвид, нито защо сме спечелили конкурса… я, плакат… какво пише?… „Мис Мокра Кифла на Деня“… Много смешно…

20:00

Хороскопът позна за едно нещо – 5 лева не си намерих. Добри са… Само да бяха познали и за мъжа на живота ми… Утре заминаваме с Лилето за Какао – така решихме, омръзна ни да седим тук и да чакаме!

6-ти ден…

11 ч.

Мило дневниче, извинявай, че чак сега пиша… ама нали те изпуснах вчера на вълничките докато пишках и трябваше да те чакам да изсъхнеш. Но няма значение, защото с Лилето заминаваме за Какао Бийч днес! Да, дневниче, там са диджеите, там са продуцентите, бизнесмените, манекенките, футболистите… там си ни е мястото и на нас… само трябва да измислим как да стигнем до там. А, чакай че Бубето звъни.

11:45 ч.

Какао било демоде, мило дневниче! Бубето ни каза, сега говорихме с нея по хендсфрийто. И освен това ни каза една много, много голяма тайна, която обещахме да не казваме на никой и затова…

11:46 ч.

Добре де, не мога да пазя тайна от теб! Бубето ни каза, че сега известните хора ходят на Смокиня, а PR-ите им лъжат, че са на Какао. Там ходели, за да се крият от жълтите вестници. Някакъв къмпинг било – черната Златка я били снимали там по монокини. Това е, дневниче – всички са на Смокиня – там са и манекенките, актьорите, водещите, продуцентите… значи и ние трябва да сме там. Чао Какао, здравей Смокиня! Сега трябва само да измислим как да стигнем до там…

12 ч.

Дневниче, решихме такси да си вземем. Лилето вика, че сигурно няма да ни вземе повече от 10 лева. Няма как иначе с автобус да ходим… точно си направих педикюра и не мога да си представя някой селянин да ме настъпи сега… Качваме се на таксито точно.

12:05 ч.

Пътуваме. По пътя си говорим много с Лилето, мило дневниче! Сега вече сме си най-най-добрите приятелки. И като заговорихме за тайни… признах на Лилето, че знам кой открадна гаджето й миналото лято – аз. Тя пък от своя страна ми призна, че е сипвала тайно захар в кафето ми, за да надебелея. Добре, решихме, че сме квит.

12:10 ч.

Ама пък не можем да сме квит, ако не й кажа и че знам кой още спа с гаджето й миналото лято – Муцето. Лили го прие добре и се сети, че е забравила да ми каже, че пък Бубето спала с един, който познава Азис. Много мразя да крия неща от приятелките си, мило дневниче!

12:15 ч.

Но така и така пътуваме, та реших съвсем да съм честна и й казах, че нарочно й прецаках цвета на кичурите, последният път като ме помоли да я боядисам и станаха зелени, уж случайно. Няма нищо, каза Лилето, защото така или иначе тя казала на Цуци, че аз не съм си платила сметката онзи път като имахме проблеми в Син Сити. Добре – затова са приятелките – да си казват всичко!

12:25 ч.

Добре, не мога повече да си трая – аз разпространих на всички, че Лилето има неуспешна пластична операция на дупето. И на нея й олекна да си признае, че разправяла на всичките ни познати, че когато пия, пускам на всички… добре – вече няма тайни между нас! Няма нужда да й казвам, че заедно с Бубето пуснахме слуха, че Лилето взима най-малко пари за свирки…

12:30 ч.

Мисля, че наближаваме! Леле, колко много хотели – сигурно са до горе със звезди! Ето го и плажа – баровете! Много яко ще си изкараме! Колко пари каза, че иска таксиджията???

12:40 ч.

Ето ни на Смокиня, мило дневниче! Този таксиджията не стига, че миришеше на кисело зеле, ама и ни поиска 45 лева, представяш ли си? Лилито му каза, че нямаме толкова пари и ще му дадем 20 лева. Той пък заплаши да ни набие и се наложи Лилито да му даде златната си гривна Долче и Габана, която й подарих за рождения й ден… добре, че и тя не знае, че нито е Долче и Габана, нито е златна… разминахме се на косъм.

12:50 ч.

Мило дневниче, все още ходим към Смокиня… оказа се, че пътеката до плажа е ужасно дълга и е трудно с хубавите токчета и този отвратително горещ пясък. Виждаме баровете оттук, все още никой известен обаче. Лилито вика, че сега като видим някой известен трябва да седнем до него, уж случайно, за да може когато го снимат папараците да хванат и нас. А тогава, дневниче, жълтите вестници ще се зачудят кои са тези мистериозни красавици зад Валери Божинов например и ще стане интересно.

13:00 ч.

На плажа сме. Чудя се къде ли спят известните хора тук – има само палатки, не вярвам Азис да спи в палатка тук, но щом Бубето каза… Сядаме в един наистина много красив оранжев бар, тъкмо се връзва идеално с оранжевото парео на Лилето. Все още не виждаме известните… сигурно са се скрили добре с шапки и очила. Ето – този човек, който минава спокойно може да е самият Митьо Пайнера с тези големи очила и шапка. Да, готови сме с поръчката – два секс он дъ бийч, моля!

13:30 ч.

Мило дневниче! Много странни хора има тук… едни пияни, овъргаляни в пясък… Ужасно! Сега дойде един да ни пита къде сме разпънали – с Лилито го питахме „Разпънали какво?“ и той умря от смях… сигурно е слънчасал. Я виж Лиле, една жена снима там – сигурно е от „Блясък“, репортерка под прикритие, хайде да се нагласим за снимка.

14:00 ч.

Снимането е ужасно уморително, мило дневниче! С Лилито гледахме да влезем в кадър, даже се наложи да минем „случайно“ покрай други маси, като в същото време гледахме да позираме перфектно… еми, ще чакаме да излезе „Блясък“ да се видим. Писна ни да седим тук – отиваме в следващия бар.

14:10 ч.

Мило дневниче, току що видяхме Слави Трифонов!!! Сложил си е някаква проскубана перука, шапка и очила. Той може да заблуди туристите, но нас с Лилето – не! Седнахме до него в бара. Само че е много шумно… не си чуваме приказката от музиката, а музиката не чуваме добре от силната музика от съседния бар…

15:30 ч.

Лилето се опита да разкрие Слави Трифонов – той много добре е влязъл в роля, сложил си е някакви различни зъби и й каза че се казва Капитана – ето колко много неща трябва да правим, за да се скрием от феновете. Снимахме се с него за всеки случай. А през това време се опитах да се попека, но е ужасно трудно, когато около теб постоянно минават хора, та чак те прескачат от време на време. Човекът с царевицата даже се спъна като ме видя по монокини – сигурно ме е разпознал – веднага си слагам очилата. Дано не ми остане разлика…

15:45 ч.

Сега си мислех, мило дневниче, че като и ние станем известни ще трябва да идваме на Смокиня на море. Ще си вземем палатка, ще й сложим климатик, за да не ни е горещо. Ще се печем по монокини на бара, а пред нас ще има опашка от репортери, които искат да ни снимат. А в съседната палатка ще е сигурно Митьо Крика и ще си станем приятели. Къмпингът има някакви неудобства, но сякаш са по-малко от тези на славата…

16:00 ч.

Изкъпахме се в морето, ама сега ни се пишка – къде ли е тоалетната?

16:03 ч.

Питахме на бара къде е тоалетната и те ни казаха – където ни харесва зад бара. Не разбирам – не видяхме никъде друга сграда зад бара… Да питаме на следващия?

16:13 ч.

Казаха в капана да отидем – по пътеката между караваните и там е. Тъкмо може и да хапнем.

16:30 ч.

Мило дневниче, вече много ни се пишка с Лилето! Стигнахме до капана и имаше гигантска опашка за тоалетната, а таксата е 1 лев! Толкова голяма опашка може да значи само едно – сигурно взимат кокаин, както в София в онова заведение как се казваше… ех, забравих – нищо, сервитьорката ни показа една друга тоалетна и сега отиваме натам.

17:05 ч.

Дневниче… това беше най-ужасното преживяване в живота ми! Влязохме в тоалетната и ааааа… Трябваше да чакаме на опашка, а като влязохме се оказа, че тоалетна даже няма, а има клекало – като на селото на Лилето. Кошчето преляло от хартии… ох, стига толкова детайли! Вратата не се затваряше и затова трябваше да я държа с една ръка, докато… много неудобно. През цялото време трябваше да внимавам и да не опишкам любимите си розови обувки. И после, дневниче, докато се опитвах да си извадя кърпички от чантичката загубих равновесие… и си СЧУПИХ ЛЮБИМИЯ НОКЪТ от ноктопластиката в стената, докато се опитвах да не падна в гадната дупка… Бррр! Не знам как го преглъщат известните това…

17:30 ч.

Седнахме в един друг бар. Поне е красиво, има завеси и палми, само че няма други хора почти. Небето започва да се смрачава, дано не завали!

17:45 ч.

Заваля! Порой! Хората се изпокриха по палатките, от тавана в бара ни капе. Започва и да гърми… Плажният ни ден приключи явно. Лилето вика да ходим и да си хванем такси от пътя!

18:00 ч.

Мокри сме до кости, няма жива кола на пътя, да не говорим за такси! А, ето един Мерцедес ни приближава. Махай, махай, момиче!

18:15 ч.

Мило дневниче! Ето го нашият принц на бял кон – Калин! Пътува точно в нашата посока и предложи да ни закара. А Мерцедеса му е някакъв бъдещ модел – AMG нещо си – уникален. С кожен салон, климатроник и ксенонови фарове. Даде ни даже кърпа да седнем на нея отзад, за да не намокрим тапицерията. Лилето го гледа с влажен поглед, ама си е за мен, съжалявам.

18:30 ч.

Каза, че сме много красиви и Смокиня е прекалено ниска топка за нас. Има собствено заведение в Созопол. Казах на Лилето на ушенце, че си е пу за мен и нея я хвана яд, че го казах първа.

18:40 ч.

Каза, че си имал собствен бизнес лятото на морето, а зимата бачкал в неговата кръчма в Банско. Дали не ударих шестицата от лотарията, а? А, да – каза и че най-добрият му приятел е управителят на Най клуб. Ако сме искали да го питал дали не търси танцьорки – ехаа! Видя ли, Смокиня все пак ни запозна с някой известен!

18:55 ч.

Какво значи фейшъл, дневниче? Калин пита дали сме го правили с Лилето… сигурно е някаква нова пластична корекция. Казах му, че между нас да си остане, ама само малко ботокс съм си сложила в челото.

19:30 ч.

ДНЕВНИЧЕ!!! Този гъз ни пита дали щу му дадем промоция като сме двете заедно! Тоя какво си мисли??? С Лилето ни е страх, кара по пътя със 150 км./ч. Какво да отговорим, какво да отговорим??!

19:40 ч.

Дневниче! Този отвратителен перверзник Калин ни остави на пътя… Лилето му каза, да !#$%#$!%  и освен това да  #%^%@$%, след което да  %$!#@$@&*^%$ и той спря и ни каза да слизаме… Това тотално няма да е мъжът на живота ми!!!! Все още вали, започва да става тъмно и няма жива кола на пътя… А така – и обхват няма!!! А сега де?! Какво да правим?

Ден 7-ми…

9:00 ч.

Добро утро, мило дневниче! Днес е седмият ни ден на морето! От една страна ми е мъчно, че трябва да си ходим скоро, от друга – слава богу, защото вече нямам чисти дрехи. След всички преживявания вчера с Лилето просто искаме да се отпуснем на плажа и да си починем най-сетне! Без мъже, без приключения, без PR-и, палатки – само ние двете на плажа.

9:05 ч.

А, да – за вчера. След 20 минути сами на пътя, в дъжда ни качи едно много симпатично момче – сърфист. Закара ни с Лилето до вкъщи, даде ни телефона си да го потърсим, ако имаме нужда от нещо и дори искаше да се видим днес на плажа. Но честно казано, мило дневниче, съм изтощена! Изобщо не ми се занимава повече с някакви мъже, които ми се правят на големи мъже. Това е – явно няма мъж за мен тук, никой не ме заслужава! И Лилето, де…

10 ч.

На плажа сме, дневниче! Най-сетне един спокоен ден…

10:15 ч.

Запознахме се с две момичета – Стаси и Мария-Виктория. Те точно днес идват на морето, дневниче! Милите – не знаят колко трудности и премеждия ги очакват. Настаниха се до нас, за да им разказваме.

11:30 ч.

Много са смешни малките, мило дневниче – така им викаме с Лилето. Милата Мария-Виктория е прекалила със солариума, защото искала да има тен за морето и кожата й станала оранжева. Така че, да – придобиването на тен в солариум е нещо, за което трябва майсторство, но малките още не знаят. Били абитуриентки тази година, сега щели да прекарат една година в творчески отпуск, каза Стаси, за да решали какво да правят в живота. И двете си нямат гаджета, но Мария-Виктория е влюбена в един нейн бивш съученик, на който баща му е бизнесмен. Ние им казахме, че няма мъже по морето и те останаха леко разочаровани – предупредих ги да не спят с Ники спасителя.

12:00 ч.

Хахаха, ще умреш от смях, мило дневниче – Стаси и Мария-Виктория сега ни разказаха как имали един трик, с който двете сваляли мъже. Казват, че винаги ставало. Седяли много близо една до друга срещу мъжа и когато погледнел към тях – едната се протягала назад небрежно, а другата се облягала напред като притискала гърдите си – после се споглеждали и му хвърляли един поглед и после той задължително се влюбвал в едната от тях до 3 минути. То ако така ставаше, ама малките не знаят още – късметът на начинаещия. 

12:15 ч.

Печем се, мило дневниче, но на мен вече ми е леко скучно. Ами така, де – от 40 минути си говорим на кой как му се е прецакал маникюра, не може само това да е животът… ама малките не го знаят още, колко много здрав труд и нерви трябват, за да бъде някой като мен. И като Лилето, де…

13:00 ч.

Обядваме. Между нас да си остане, ама тези двете са пълни кифлета. На Стаси баща й й купил розов Мини Купър за бала – голяма работа. А Мария-Виктория била певица, сега щял да й излезе първия албум… what-ever…

13:15 ч.

Мило дневниче, мисля да се разходя вече! Надуха ми главата! Какво от това, че тези двете си имат собствена маса в Биад? Какво от това, че ходят на пилатес по 8 пъти в седмицата? Какво от това и че искат да си отворят заедно козметично студио? Имали си секс приятели, които си разменяли, а момчетата постоянно им купували подаръци, защото били влюбени до ушите – двете били най-най-добрите приятелки – даже имали еднакви татуировки на Hello Kitty на дупетата.

Какво да ти кажа дневниче, от училището директно в един тъп кифленски живот. Нито имат амбиции за кариера като мен, а и да ме извиняват, ама изобщо не изглеждат толкова добре, колкото се правят… Зарязах Лилето с тях да обсъждат как им били предложили фотосесия на двете в някакво ново мъжко списание… пълни кифли…

13:20 ч.

Я, виж ти – ето го сърфиста от вчера. Как се казваше, забравих… Маха ми да отида при него. Я да поседя при него, че със сигурност няма да ми говори колко човека са му лайкнали профилната снимка от солариума във Фейсбук…

13:40 ч.

Още повече ми се доспива, мило дневниче. Йордан е много мил, бил сърфист, цяло лято изкарвал на морето – и така е, има много хубаво и мускулесто тяло. Но като мъж нещо не е много мой тип… Каза, че не слушал чалга и в София предпочитал да кара мотор, защото не мислел за паркиране така – щял да ме повози. Представяш ли си ме, мило дневниче, как съм на мотора с гадната каска, която ми смачква буклите и късата рокля, как се напрашавам и изпотявам – може и да си загубя сандалчето, да не говорим за опасностите… голяма забава, няма що…

14:00 ч.

Йордан предложи да ме намаже с плажно мляко – а на бас, че е защото иска да ме докосва… и този ще се окаже поредният, който иска да ми мине с тъп номер да ме вкара в леглото… Не, благодаря.

14:30 ч.

Мило дневниче, уморих се… Сърфистът иска пък сега да сме се разходили по плажа двамата… какъв ли номер ми крои?! Много е сладък иначе, но защо си мисли, че съм толкова тъпа, че като ме почерпи, трябва задължително да му пусна – няма пък… Всички мъже са задници…

15:00 ч.

Добре, разходихме се – голяма работа. „Я виж вълничките, леле колко е хубаво, ех, как ми харесва с теб“, той явно ме мисли за аматьорка. Пита ме с какво се занимавам и аз му казах, че съм в шоубизнеса, разказах му за моя PR Митко – той каза, че и той познавал хора, ама пък за Митко за пръв път чувал. Да, бе, познавал хора… менти ме, за да ме вкара в леглото.

15:30 ч.

Ще умра от отегчение, мило дневниче! Йордан ме покани на вечеря. Даже ме хвана за ръка леко… Наистина е много сладък, но боже Господи, как ме отегчава това момче. Питах го къде излиза в София – и той каза някакви места, които даже не ги знам… Ти чувало ли си за заведение Мохито някога?… На кой свят живее просто?

16:00 ч.

 Мило дневниче, Лилето, Стаси и Мария-Виктория седнаха сега при нас в барчето. Ужас, ще му надуят главата на момчето тези кифли…

 16:10 ч.

WTF, дневниче… Стаси и Мария Виктория се споглеждат… чакай… боооже, те правят техния трик на моя човек. Ето ги наистина – едната се протяга, другата притиска гърдите си… Лилето ме гледа леко разтревожена – трябва да направим нещо!

16:20 ч.

Лилето ми смига, мило дневниче и ние да направим нещо! Как така тези кифли ще ми идват днес на морето и ще ми крадат моя сърфист по-точно?!? Няма да стане тази работа. С техните камъни по тяхната глава – Лилито ми дава знак, че ще се протяга… Хайде да ви видим сега, селски пръчки такива…

16:25 ч.

Те се протягат още. Никаква реакция от Данчо. Споглеждат се и пак се протягат.

16:30 ч.

И ние се протягаме пък!

16:32 ч.

Те видяха, че отвръщаме на удара и пак си направиха трика. Ние пък заедно с тях го направихме отново. Кой ще се смее последен, ааа?

16:45 ч.

Аууу, колко са зле! Сега си свалиха горнищата и пак го правят, казаха че не искали да им стане разлика… ние сме на сянка, хелоооу! Данчо се забавлява и ми хвърля по един таен поглед от време на време – да го видим дали е кифлоустойчив (хихи – това сега го измислих!).

17:00 ч.

Чашата преля! Стаси мина зад Данчо да му прави масаж на гърба, а пък Мария-Виктория му предложи да му разтрие ръцете – много приятно било! Трябва да направя нещо, трябва просто!!! Няма да ми откраднат мъжа!

17:03 ч.

Планът е следният, мило дневниче – нямаме време за губене – ставам, избутвам Мария-Виктория, сядам до Йордан, прегръщам го през врата, за да се махне Стаси и го целувам! Ще го направя, ето ставам…

Ден 7  ½

19:00 ч

Мило дневниче! Не знам колко време сме се целували с Данчо, но хората си тръгват вече от плажа, а Лилето, горкото, е заспала на масата до нас. Чак сега се пуснахме и направо ми се вие свят! Планът проработи перфектно – станах от мястото си, бутнах Мария-Виктория, Стаси се отдалечи раздразнена и просто обгърнах врата му и го нацелувах. Е, да, в бързината първо му пуснах език в носа, но после всичко си дойде на мястото! Гррр, това момче пари просто! И сега? А, да – чакай да си сменя рилейшъншип статуса, хи-хи!

19:05 ч

Данчо каза, че трябва да ходи на някакъв концерт тази вечер, ако искам да отида с него – имал още един ВИП пас (хихихихи!). Нещо Бет Слим-Бийм ли, какво каза – на Какао Бийч? Чакай да го обсъдя с Лилето…

19:10 ч

Добре! Отиваме! Лилето ще си ляга – и без това е изгоряла. Уау! Много се вълнувам – най-накрая Какао Бийч и то толкова изненадващо! Само да видя какво да облека, трябва да е нещо много спешъл! В 20 ч тръгваме, защото и без това няма да има нищо интересно преди 12 часа, каза Данчо.

Много бил известен този Зет Бой Флим, оххх, не мога да му запомня името – както и да е – аз, моето момче, Какао, ВИП ложата и известен DJ – това ако не е сбъдната мечта!!!

19:59 ч

Кои обувки? Кои обувки?!!! Добре, айде розовите платформи от абитуриентския бал, със супер късата черна рокличка, големите ми любими обеци и леопардовата чантичка. Данчо ме чака вече долу. Само спиралата… а, да и балсам за устни за уголемяване на обема… а, да, и шнолата Сваровски… ъх, не, колието ми Долче и Габана от Лилето за рождения ми ден…

Ейййй!!!! Чакай да си оправя маникюра… Черната рокля, не – нека е бялата поличка с шарената туника… ох, не си вървят с обувките… добре! Златните обувки да са, пак са с добър ток! И златистото потниче по мен!

А така… да видим в чантичката имам: гланц за устни, спирала, резервен гланц за устни, презервативи, портмоне, ключовете от вкъщи, ключовете от мазето, сгъваема четка за зъби, телефони – 3 броя, албумче със снимки, кърпички, тефтерче, Нурофенче, парфюм, химикалка, запалка, аварийни тампони, мидички, диск на Борис Дали от миналото лято – в случай че го срещна, да си взема автограф, слънчеви очила, дъвки, близалка… ауууу, забравила съм фотоапарата – хоп! Нещо връхно и…

20:40 ч

Потеглихме! В колата сме, Данчо е много сладък, хваща ме за ръка тайничко, докато сменя скоростите. Каза да си пусна каквато музика искам! Ааааа – много яка песен!!! Морена-Морена-Морена нънънънъъъъ!!! Ауу и тази ми е любима – Теамотеамооо лалала ай лааав юууу!!! И тази Альородааанс тъ тъ тъ тъ ри дъъъ!!! Нещо загубваме радиото обаче… Ей, Данчо, сетих се – имам един диск в чантичката!!!

22 ч

Ето вече виждам Слънчев бряг – ехааа, светлини, хотели, блясък! Като насън е – българският Лас Вегас! Сидито в колата на Данчо нещо блокира… но нищо, в толкова добро настроение съм, че ще си пея докато стигнем, знаеш, че съм си талантлива, мило дневниче – хихи! Ето сега и Данчо да разбере 😉

22:20 ч

Уаааау, колко много хора! Всички ли отиват на Фет Бой Динг?! Лелелеле, все едно е опашка за Син Сити! Виж какви коли само! Добре, че се нагласих – виж всички момичета са като абитуриентки! Чакаме на опашка, за да паркираме.

22:50 ч

Още чакаме на опашка, боже, отегчих се! Страшна гъчкана, този трябва наистина да е много известен! А! Я виж – Катето от съседния клас… само дето е половин метър по-висока и май си е забравила полата – виждаш ли какво прави прекаляването с перхидрола на хората. В същото време е пълно с тийнейджъри, голи до кръста. Хммм…

23:10 ч

Стигнахме бариерата и преминахме, дневниче, най-накрая! Чух полицаят да казва, че щом минаваме навътре, значи сме ВИП. А така – ще се сетите! Иначе паркират, където могат, такава е гъчкана.

23:20 ч

Ох, не стигнахме ли вече?! Хората пред нас ходят пеша едвам, едвам, девойки с токчета кълчат глезени, пияни хора, боклуци навсякъде по земята – добре, че е тъмно, мило дневниче, че иначе никак нямаше да ми се хареса тук. Виждам сцената вече! Данчо, не стигнахме ли, бе, мило?!

23:50 ч

Йеп, паркирахме и се опитваме да минем през опашката, за да стигнем до ВИП входа. Ето минаваме! Другите да си чакат на опашка нъц-нъц-нъц!

00:00 ч.

КАКВОООО????!!!!! НА ПЛАЖА СМЕ?! Питам Данчо къде е Какао Бийч, да си седнем на ВИП местата, като бели хора, да си поръчаме по едно уиски и той каза, че това е. Как така това?! Ами къде ще седнем, питам го? Той каза, че където ни харесва – може на плажа, може на бара, може и в Кабаната да видим – ама нямало смисъл, защото нито сме щели да виждаме от там, нито сме можели да танцуваме. Как да танцуваме на плажа, бе, Данчо?!!

00:15 ч

Не ми харесва! Пълно е с хора, лепкави и потни. Сега обикаляме, за да търсим познати на Данчо… Музиката не ме кефи, а този фетбойслим не започва още… Кабаната прелива. А аз се спънах в някакво пияно момиче, което лежеше между хората направо на земята… Ужасно… Сигурна съм, че Тони Стораро като пее тук е съвсем друго… Но трябва да го изтърпя това сега, заради Данчо…

00:50 ч

ВИП-мип-дрънци-мрънци… От поне 3 часа съм права и се опитвам да си спечеля място за дишане… Данчо предложи да си събуя обувките, но се държа засега – еми, да, ще си разваля тоалета иначе. А, да, и пием уиски от пластмасови чаши… голяма гъзария, няма що… Трябва да му се разсърдя, че ме забърка в тази простотия… Ето – не му говоря вече.

2:00 ч

Мило дневниче! Официално не харесвам Какао Бийч! Няма известни хора, няма манекенки, няма футболисти, а е ВИП колкото на баба ми бостана… Пълно е със залитащи хора, слязохме до вълничките и морето беше отвратително и пълно с водорасли… А в заливчето опънати едни яхти… Там трябваше да сме, казах на Данчо и той не разбра какво имам предвид – каза, че как ще се кефиш и ще танцуваш на яхтата, нямало да си с хората… Ами, не искам да съм с хората. И ИСКАМ ДА СЕДНА, ПО ДЯВОЛИТЕ! Чакай, почва нещо… и ми се допишка…

2:30 ч

Разбрахме се да се чакаме на едно определено място, мило дневниче, а пък аз да потърся къде е тоалетната. Джек-И-Чан започна да пуска вече – хората скачат като някакви зомбита, видях едно бяло заведение и отивам натам да питам за тоалетна, ама е много трудно през тълпата…

2:40 ч

А… не е тук… от къде излязох? Накъде да мина? А, подминала съм го… айде отново…

2:50 ч

Мило дневниче, намерих тоалетната, слава Богу! Два пъти обърках пътя към бялото заведение, но се справих. Сега да видя как да стигна до мястото на срещата.

3:30 ч

Ох, не се ориентирам, по дяволите!

4:00 ч

Баси, Виенски валс – не може да ме убеди, че това е негово парче, помня, че го танцувахме на едно училищно тържество, така че сигурно е кавър. Ще поседна за миг на пясъка, че да си събуя обувките… Много съм уморена, не мога да намеря къде е мястото на срещата… Изтощена съм… Ще подпра глава само за миг, много ми дойде…

4:30 ч

Заспала ли съм, бе, дневниче?! То май свършило… Трябва да намеря Данчо. Дано да си ходим най-накрая… И като се приберем – такъв скандал ще му спретна, че ме забърка в това – какво значи да дойдем тук, да седим часове наред прави и освен това, да ме извинява Фет-Ван-Дам, ама изобщо не се забавлявах!!!

5:00 ч

Не намирам Данчо. Обикалям за пореден път и не го намирам… Много ми е мъчно, дневниче… Направо ми се плаче… Отивам към паркинга да го чакам на колата… Не знам дали го обичам вече това момче след тази нощ…

5:20 ч

… ако се сетя къде спряхме точно…

Ден 9-ти…

16:20 ч

Мило дневниче! Едва изчаках досега, за да ти кажа най-голямата новина! Познай кой е известен вече?!!! Дааааа! Как позна?? Точно така – Ааз!!! Утре ще ме има във всички вестници! Започвам да разказвам веднага, знам, че и ти нямаш търпение да разбереш. Значи (пиша ти го едно към едно, точно както беше, с подробностите): 

10 ч

Ставам. Приготвям си нещата за плаж. Лилето спи, защото снощи участвала в състезание за надпиване с текила в дискотеката. Не спечелила, ама пък се целувала с някакъв много висок руснак – каза, че нищо не разбирала от това, което й говорел, ама тя и български вече не разбира по това време на денонощието… както и да е, отнесох се.

Данчо ще кара сърф днес, така че и с него после ще се видим. А аз отивам към плажа, защото толкова малко време ми остава на морето, а трябва да почернея толкова много! И тръгвам към плажа самичка.

10:20 ч

Връщам се до квартирата, защото се оказва, че съм си сложила вместо от водоустойчивата спирала, тази за обем… Красотата иска жертви! А, да! И плажната кърпа да взема…

10:40 ч

Ям катма за закуска. Божее!!! Имам чувството, че нищо не съм яла на това море! Дали съм отслабнала?

11:00 ч

Купувам си супер яка обеца за пъпчето на път към плажа – една такава с черепче с камъчета, около което е увит дракон с червени очи, който е захапал роза, от която капят сълзички – една такава с висулки с топчета накрая – много ми е сладка!!!

11:15 ч

Купувам си още едно много готино зелено плюшено мече, за колекцията ми на задното стъкло в колата. И картички за любимите ми приятели, които да надписвам днес докато почернявам. Честно казано, нямам търпение малко да ми е скучно…

11:30 ч

На плажа – гъч! Няма никакви места… какъв ден е днес?!

11:40 ч

Хммм… събота е, да. Какво пък толкова има днес…

11:50 ч

Сядам на един шезлонг.

12:05 ч

Влизам във водата. Ух, бе, много хора! Някой успя да ме настъпи даже, смятай колко много хора! Чакай да премина покрай водораслите… да заобиколя групичката, която играе на топка. Ох – и този с дюшека. Тук е мръсно… я, малко по-натам. Може да поплувам до шамандурата и без това не съм била на фитнес от 2 седмици, треньорът ми, ако ме види, ще му стане лошо – айде плувам вече!

12:34 ч

Ето я шамандурата, добре, че все още имам дъно!

12:41 ч

Нещо ме пипна!!! Ииииии!!! Помощ! Акулааа!!! Медуза!!! Крокодил!!! ПОМООЩ, нещо ме нападнааа!!! Много ме е страх, мило дневниче! Нещо ме докосна, сигурно е опасно същество!!! Опитвам се да се върна, дано спасителят с джета ме извади от водата (и дано не е Ники), преди съществото да ме догони!!! Тичам по дъното за по-бързо, че ако плувам ще загубя време! СПАСЕТЕ МЕЕЕ!!!

13:07 ч

АААААА!!!! ПОМООООЩ!!! ТО СЕ ХВАНА ЗА МЕЕЕЕН!!! Захапа ме за гърдата! ПОМООООЩ!!! Ще умра!!! СПАСЕТЕ МЕЕЕ!!! Това е, ако не се спасиш сам, няма кой да те спаси!!! Вече водата ми е до кръста, но Съществото ме е захапалооо и не ме пускааааа!!! Страх ме е да погледна, защото… (абе, по Дискъвъри казват, че ако се паникьосаш ще се удавиш)… Божебожебоже!!! Дано оцелея! Дано не умра!!!

13:15 ч

Вече почти съм на брега! Дръж се, момиче! Само още малко време… ето, събрали са се хора на плажа! Дано лекарите ме спасят! Не ми се умира толкова млада!!!

13:19 ч

Ох, вълните! Помощ, бе, хора!!! Ще оцелея! Няма да се предам!!!

13:24 ч

Ще припадна… Една жена ме наближава и маха Съществото от мен… ъъъъ… и го прегръща… Сигурно се бори с него?!… Не?!! Още същества?! Какво става тук?!

14:20 ч

Мило дневниче, аз съм героиня! Току-що говорих с двама репортери, които искат да напишат час по-скоро историята ми – снимаха ме! Оказа се, че съм спасила дете! Да, точно така, Съществото, което ме хвана, всъщност е бил 7-годишният Мишо, който е на лагер тук.

Влязъл да се къпе с приятелите си, ама нещо се отнесъл и не излязъл с тях. Гледал с водните си очила под водата, когато съм го наближила, и се хванал за мен, за да ме помоли да го изведа! Да, ама аз се уплаших и го спасих набързо! Когато се съвзех, целият лагер с приятелчетата на Мишо и учителката бяха около мен, спасителите, курортисти – ръкопляскаха ми! Уау! Знаех, че ще стана известна, но не съм предполагала, че ще стана героиня, преди да навърша 24!!!

14:26 ч

Да не забравя: трябва да се занимавам с благотворителност, сега като съм героиня. Провери в интернет някоя кауза за спасяване. Нещо със животни трябва да е…

14:33 ч

Толкова ме умори това геройство, че ми се прииска да си запаля една цигара. Видях, че наблизо един мъж пуши и реших да го помоля за цигара (аз не пуша, дневниче, знаеш – само като съм на кафе или на дискотека – нищо не е). Той ми вика, че нямал бил цигари. Аз му викам – е, пич, сакът ти е леко отворен – виждам, че имаш стек от моята, шарената Карелия. Той ми вика да се разкарам. Добрее!!! Уатевър! Минавам покрай него и…

15:10 ч

Мило дневниче! Пак съм героиня! Полицията си тръгна точно от плажа и благодарение на мен хванаха престъпник! Двамата репортери отново ме снимаха и говориха с мен! Представям си заглавията във вестниците утре с големи мои снимки: „Спасителка на деца залавя трафикант на цигари без бандерол“ и подзаглавието: „Смелата млада жен пее и танцува и я очаква шеметна кариера в шоубизнеса“. Ееех!

Ами какво стана – минавам покрай този ужасен тъпанар, обаче се спъвам в дръжката на сака му… Сакът се разкопчава и от него разпиляват стекове цигари (нямал бил цигари, глупак!). Той скача да ги събере, обаче се сецва… веднага дойдоха хора около нас, метнах една кърпа върху него, като по филмите, и зачакахме полиция. Оказа се, че продавал цигари без бандерол на плажа! Днес съм най-смелата!

15:30 ч

Изтощена съм… Ще поспя… Жега… ух, много ми е топло и май се поизпотих… я преди да заспя да се фъцна с дезодорантче…

16:00 ч

Дневниче! Не знам какво щеше да прави светът без мен днес! Спасих толкова много хора за един ден! Сега си тръгнаха двамата репортери отново, казаха, че сигурно цялата първа страница на вестника утре ще е за мен! Ех, каква съм!!!

Та, значи… точно си вадя дезодорантчето да се напръскам, а плажът фраш, казах ти – милиони хора… и се пръскам аз, пръскам и по едно време идва човекът от съседния шезлонг до мен и ми благодари! Питам го какво съм направила и той ми каза, че точно щял да идва да ми прави забележка, че съм усмърдяла целия плаж, когато намерил умрял тигров комар на кърпата си и разбрал, че съм го спасила с дезодорантчето ми!

Представяш ли си какво щеше да стане на този препълнен плаж и с комар-убиец, ако ме нямаше мен?! Прибирам се вкъщи да разказвам на Лилето!

16:30 ч

Забравих да ти кажа за Какао от толкова емоции днес. Нали се загубихме с Данчо… много мъчно ми беше, дневниче – сама на непознато място, с някакви неадекватни хора около мен – това не е Какао от моите мечти… Намерих колата му и седнах на капака, че вече не ме държаха краката.

И по едно време идва някакъв и ми вика да съм се мръднала от колата му. Викам му – пич, това е на Данчо колата… Той каза, че не – неговата била. Спорихме 40 минути и накрая се сетих да звънна на Данчо. Той каза, че ме чакал при колата… и чак тогава го видях няколко коли по нататък… Направо ми се ревеше… Сдобрихме се, дневниче… но го помолих повече да не ме води на Мет Вън Дрън купони.

Той си тръгва след един ден от морето и каза, че иска да излезем на вечеря довечера и да поговорим за отношенията ни… Не знам, мило дневниче, в София всичко е толкова по-различно – тук е прекрасно да, но ние сме от различни светове, а аз трябва да се фокусирам върху кариерата си … не знам дали можем да останем заедно… Ще видя какво иска да ми каже и ще си помисля…

Дневниче, трябва да реша, но не мога (това Рени ли го пееше?!)… Какво да правя?

Ден 11

??:?? ч

Оу, мило дневниче! Сега се събуждам… главата така ме цепи, че ме е страх да си отворя очите! Боже! Коя дата е днес??! Аз трябва да се прибирам в София май… Добре, че съобразих, аз да не съм някоя кифла, която да забрави да си тръгне от морето… Ох, главата! Къде съм? Колко е часа? Хайде едно по едно: първо отварям половин око за малко да видя на последната страница, на която съм писала тук… ден 9… хммм… а какво казва телефона?! ДЕН 11??? Леле, КЪДЕ МИ Е ДЕН 10?! Последно помня, че отидохме на вечеря с Данчо да си поговорим за нас… Такаааа – не се паникьосвай, момиче, сега кротко и полека ще си спомня всичко. По пътя на логиката, нали така? Ще пиша пак след 5 минути.

12:10 ч

Не чувам хъркането на Лилето, значи не съм в нашата квартира.

12:15 ч

От друга страна – целият чаршаф е за мен, значи съм сама в леглото. Не чувам вода от банята, така че сигурно съм и сама в стаята…

12:17 ч

Следваща проверка: бельо. Прашките ми!!! НЯМА ГИ!!!…. А, ето ги, тук си били.

12:20 ч

Сега – ще спусна ръка бавно до леглото да проверя за чантичката си (знаеш, че винаги си я оставям на едно и също място)….. Тука е… Добре – телефон, портмоне, кърпички, дъвки, балсам за устни. Абе, според общото тегло – всичко трябва да си е тук. ОК.

12:23 ч

От пакетчето с дъвки липсват три – значи съм изяла едната на излизане, другата – след ядене, а последната – преди да започна да се целувам с някой. Дано да е Данчо, че не ми се мисли иначе…

12:25 ч

Да, Данчо е – усещам парфюма му Bvlgari Aqua по тялото си… Фю!!! Значи и секс сме правили – лоша, лоша мацка такава! Следователно това е неговата хотелска стая… Отварям очи официално… Ъх…не, не е неговата хотелска стая, чудна работа…

12:28 ч

Чакай, бе… аз от къде знам, като не съм била досега. Така де – сигурно е неговата.

12:32 ч

Изхарчила съм точно 82.50 лева. Това прави 5 големи уискита поне, соди, вход за тоалетна, нещо малко за хапване, може би такси… и ох, добре, това е в общи линии с парите… Лошото е, че не ми достигат точно 2 лева за да си купя билет за София… нищо, Лилето ще ми услужи…

12:40 ч

ЛИЛЕТО!!! Напълно я забравих!!! Сега ще отворя очите си бавно и ще си погледна телефона…

12:42 ч

Пропуснато обаждане от мама, смс… ъ, Мтел… и… 50 пропуснати обаждания от Лилето!!! Ужас! Звъня й. Не вдига. Звъня й пак. Не вдига. Добре, после ще се чуем. Сега мисията е да си спомня какво съм правила, къде съм и да се прибирам в квартирата, че да събирам багажа. Отивам към банята… веднага… тоест, щом таванът спре да се върти.

12:58 ч

Дневничеееееее!!! Ударила съм сееее… Боли ме кръста ужасно и имам марля отзад – поне някой се е погрижил за мен. А тези обувки с платформите ги хвърлям, знаех си, че не трябва да ги обувам като пия… Само да се успокоя и ще погледна какво е положението под превръзката… А не стига и това, но съм си легнала с грим – много мразя така да правя… И 3 от 10 нокътя са ми счупени… Ама и аз каква съм палавница, хихи!

13:00 ч

Сядам на тоалетната и започвам да си спомням, мило дневниче, щото не приляга на момиче като мен да не си спомня един ден от живота си! Така! Помня, че се оправях за вечеря. Сложих си розовата рокличка с дантелките. Данчо ме взе. Отидохме пеша по крайбрежната до едно много приятно ресторантче… Мммм…

13:15 ч

Вечеряхме. Питах го за какво иска да говорим, той каза – после. Аз си мислех, че ще е по-добре да се разделя с него сега, преди да сме се върнали в истинския свят – дали съм го направила?

13:26 ч

Сега се сещам – след вечеря решихме да ходим на бар – това обяснява къде съм се натряскала!

13:44 ч

В бара пихме шотове… После Данчо ми каза, че е хлътнал по мен и иска да е с мен и в София… мдаааа… а какво отговорих аз? Виждам картината пред очите си, но не чувам звук…

14:00 ч

Спомнянето е много уморително, мило дневниче… Лилето още не вдига. Я да махна тази марля да видя какво съм си причинила… Ето ме в банята съм… Ох… Отлепям лекичко… Иииии… КАКВОООООО?????!!!!!

15:30 ч

Мило дневниче! Мисията да си спомня снощи е по-важна от всякога! Няма да ми повярваш, моля те, седни, за да не паднеш… … … имам татуировка на кръста! Да, истинка е, проверих вече дали се трие и не!!! Това е покривала марлята… пише: „Данчо&Милата форевър“…. а аз даже не се казвам Мила – за пръв път си правя татус и са ми объркали името… а, да, бе – Данчо така ми казваше на галено – мила. Олекна ми малко! Но дневниче, отчаяна съм…

15:45 ч

Ето, спомних си… запознахме се с Данчо с един татуист в бара и той предложи да ни направи еднакви татуировки за 50 лева на следващия ден, като му казахме че ще се женим… ЧАКАЙ МАЛКО!!! Ще се женим?! Това е било някаква шега… макар, че татуировката е истинска, за съжаление… Изобщо не е като готините плетеници на Бубето или китайското йероглифче на Муцето… „Данчо&Милата форевър“, малеее… и верно ще си стои форевър, лелеее…

16:00 ч

Чакай, бе, дневниче… дай да се обадя на Данчо. Той все нещо ще си спомня… гласова поща, язък… А какво правя сама в тази стая цял ден, Лилето сигурно ужасно се е притеснила за мен! Тогава да се обадя на нея… Лилето – не вдига… Ъх! Еми кво да правя?… Реших – изчезвам от тук. Само да си намеря дрехите. На туй отгоре ми остава само една страница от теб, дневниче, дано ми стигне да разбера какво съм правила снощи…

16:15 ч

Добре, тръгвам. Забравих ли нещо?! Ооооу! Бележка на възглавницата, дано да обяснява всичко, защото вече съвсем не ми е смешно. От Данчо: „Мила! Тръгвам към София. Спи до когато си искаш, все пак хотелчето си е мое… да, де – наше – нали се оженихме снощи! Чакам те в София, госпожо!“ Тоя Данчо, какъв шегаджия…

17:00 ч

Дневниче, остават ми 10 реда. В тях трябва да се прибера и да си спомня тази глупава шега с жененето. Верно имаше нещо такова, ама какво точно беше, ъх? Успокояващото е, че не си спомням ни бели рокли, ни поп, църкви – нищо. След като се запознахме с татуиста си взехме бутилка уиски, за да празнуваме годежа си… От къде сме го измислили това, убий ме – няма да си спомня.

17:01 ч

„Капитан! Трябва ни капитан веднага!“, помня че Данчо нещо такова казваше – за какво пък ни е бил капитан?!! И после висяхме на пристанището и е сутринта. Ама защо?! Идвайте спомени, идвайте при кака си… 5 реда…

17:10 ч

Сещам се още – с Данчо сме на лодка. Ден е. Някакъв човек ни пита нещо, на което викаме в отговор: „Дааа“ в един глас. „Живи и здрави да сте тогава и хубав семеен живот!“, казва този капитан. И пристанище. Някакво такси. Татуиста. Пак такси. Баси… Мило дневниче, нали това не значи нищо – може ли капитан да ни ожени?! Ни е гражданското, няма торта, гости, снимки, подаръци… Абе в един епизод на „Есмералда“ така имаше някакъв фиктивен брак (каквото и да значи това) – сигурно е това… ще го оправим в София… А сега – излизам от хотела. И без това ми остават 3 редчета от теб.

18:00 ч

Дневниче, не се ориентирам… Помолих един човек да ме упъти към Крайбрежната и той ми показа, но май съм се объркала, защото тази крайбрежна улица не ми е позната… Ето, ще питам този човек да ме упъти – извинете къде се намирам? В Синеморец… Моля?!?! Това не е истина – аз даже съм в друг град?!… трябва да разбе……..(край на мястото в тефтера 

КРАЙ

Ина Герджикова

Плажният дневник на другата кифла – част 11 (бонус)

WebCafé BG Ltd

Comments are closed.